Ο ρόλος των Social Media στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης

Ο ρόλος των Social Media στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης

Στην εποχή της ψηφιακής μεταμόρφωσης ο ρόλος των social media στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας.

Με εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Ελλάδα στα διάφορα social media κανάλια, οι επιχειρήσεις είναι δυνατό να βρουν άπειρες ευκαιρίες οι οποίες μπορούν να γίνουν ο καταλύτης για ανάπτυξη, επέκταση και αύξηση του τζίρου.

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία στα οποία προσφέρει η δυναμική παρουσία στα social media:

1. Εκτεταμένη προβολή επωνυμίας, προϊόντων / υπηρεσιών

Με ένα 70-75% του πληθυσμού να είναι ενεργό καθημερινά στα social media, κάθε επιχειρήση μπορεί να προσεγγίσει το κοινό της και να προβληθεί. Η δυναμική και συνεχής παρουσία είναι το βασικό συστατικό ώστε νέοι πελάτες να βρουν και να αναγνωρίσουν την επιχείρηση.

2. Στοχευμένο Marketing

στοχευμένο μάρκετινγκ στον ρόλο των Social Media στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης

Τα social media επιτρέπουν την ακριβή στόχευση κοινού με βάση τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τα ενδιαφέροντα, τις συμπεριφορές. Έτσι διασφαλίζεται ότι οι προσπάθειες μαρκετινγκ θα προσεγγίσουν το κατάλληλο κοινό, αυξάνοντας τις πιθανότητες για εύρεση νέων πελατών.

3. Brand humanization

Η παρουσία στα social media φέρνει αλληλεπίδραση, μηνύματα, σχόλια και δίνει μια δυνατότητα στην επιχείρηση να δείξει το ανθρώπινό της πρόσωπο και να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερη σύνδεση με το κοινό στόχο και τους πελάτες της.

4. Επίδειξη Αυθεντίας & αξιοπιστίας

Επιτυγχάνεται μέσω περιεχομένου που προσπαθεί να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει. Ο διαμοιρασμός πολύτιμου περιεχομένου εξυψώνει το Brand στα μάτια του κοινού της.

5. Cost – effective advertising

αποδοτικό μάρκετινγκ στον ρόλο των Social Media στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης

Σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους διαφήμισης τα social media έχουν τις διαδικασίες να προσφέρουν το μέγιστο αποτέλεσμα για το διαθέσιμο budget.

6. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Είναι δεδομένο ότι αρκετές επιχειρήσεις δεν είναι ενεργές στα social media, δίνοντας μια ευκαιρία διαφήμισης και προβολής σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλον. Επιπλέον οι ενεργές επιχειρήσεις μπορούν να αναλύουν τις τάσεις και να αναπροσαρμόζονται γρηγορότερα ώστε να προσφέρουν τελικά πολύ πιο ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Συμπέρασμα

Ένα είναι σίγουρο! Τα social media έχουν έρθει για να μείνουν και οι επιχειρήσεις μικρές ή μεγάλες δεν μπορούν πλέον να το παραβλέψουν.

Επομένως αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους και τη μεγάλη διαφορά που μπορεί να εκπληρώσει μια σωστή διαχείριση στα social media.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cookie image
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε τη χρήση τους