Πώς να αυξήσω τους followers στο instagram;

Συμβουλές για το πώς θα αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους στο instagram

Η επιτυχία σου στο instagram συνδέεται άρρηκτα με τον αριθμό των instagram followers που διαθέτεις. Είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος, είναι σύμβολο status και δημοφιλίας, αναδεικνύει την αξία σου και την αποδοχή του κόσμου. Πέρα από τα νούμερα όμως, η κάθε αύξηση των instagram followers σου θα πρέπει να αντανακλάται σε αλληλεπίδραση προς τις δημοσιεύσεις σου, με λίγα λόγια σε περισσότερα likes, shares και saves.

Είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σου η αύξηση να είναι οργανική, χωρίς να εστιάζεις στις εύκολες λύσεις και στους ψεύτικους instagram followers και likes που το μόνο που θα σου προσφέρουν είναι απλά ένα νούμερο. Τέτοιου είδους αύξηση δεν προσφέρει τίποτα, γιατί αυτοί οι followers δεν πρόκειται ποτέ να σου κάνουν κάποιο like ή να αλληλεπιδράσουν μαζί σου με κάποιο τρόπο, ενώ θα πρέπει να έχεις υπ' όψιν ότι είναι και επικίνδυνο καθώς το instagram αλλάζει αρκετά συχνά τον αλγόριθμο του και σβήνει τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Επομένως για να μπεις στο σωστό δρόμο και να κερδίζεις πραγματικούς instagram followers που ενδιαφέρονται για εσένα θα παραθέσουμε παρακάτω μερικές συμβουλές, tips και tricks που δουλεύουν αποδεδειγμένα.

icon one σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram

Instagram Bio λέξεις - κλειδιά στην περιγραφή του προφίλ σου

girl phone σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram

Το instagram αποτελεί, εκτός από όλα όσα γνωρίζεις, και μια μηχανή αναζήτησης. Ο κάθε χρήστης ψάχνει για λέξεις και όρους που τον ενδιαφέρουν με σκοπό να βρει σχετικούς λογαριασμούς. Το instagram ανάλογα με τους όρους της αναζήτησης θα προτείνει και μερικούς λογαριασμούς που σχετίζονται και εσύ σίγουρα θέλεις να βρίσκεσαι εκεί.

Για να το καταφέρεις θα πρέπει να προσθέσεις τις ανάλογες λέξεις-κλειδιά είτε στο όνομα χρήστη, είτε στο όνομα και την περιγραφή του προφίλ σου. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζεις τον τρόπο που ευρετηριάζει το instagram τους λογαριασμούς. Ο αλγόριθμος του instagram θεωρεί πιο σχετικό έναν λογαριασμό που περιέχει τη λέξη κλειδί στο όνομα χρήστη και λιγότερο σχετικό όταν την περιέχει απλά στην περιγραφή.

Ένα παράδειγμα: Ο κύριος Νίκος είναι υδραυλικός και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πειραιά. Σκέφτηκε πολύ σωστά να αλλάξει το όνομα χρήστη του σε udraulikos.pireas, και το όνομα του προφίλ του σε Νίκος Κ. υδραυλικός, ενώ στην περιγραφή γράφει ξεκάθαρα ότι είναι υδραυλικός και ότι εργάζεται στην περιοχή του Πειραιά. Στην περιγραφή έχει προσθέσει επίσης τα link της ιστοσελίδας του και του λογαριασμού του στο facebook.

icon two σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram

Περιεχόμενο. Δημοσιεύσεις και ιστορίες στο Instagram

nature photo σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram
food photo σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram
coffee photo σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram

Είναι οι δημοσιεύσεις που κάνεις, τα ποστ και τα στόρι που ανεβάζεις. Είναι σίγουρα ο λόγος που σε ακολουθούν και ένας λόγος να σε ακολουθήσουν. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να ανακαλύψεις τι μπορείς να ανεβάζεις, τι σου ταιριάζει και τι πιστεύεις θα αρέσει περισσότερο στο κοινό σου. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις.

 • Προσωπικές στιγμές - Selfies
 • Φαγητό - το στήσιμο του στο τραπέζι
 • Τοπία, ηλιοβασίλεμα, ανατολή του ηλίου
 • Αστεία, memes, quotes - αποφθέγματα
 • Καλημέρα, καλησπέρα, καλό βράδυ
 • Καλό μήνα, καλή εβδομάδα
 • Εορτές και χρόνια πολλά
 • Παγκόσμιες ημέρες
 • Νέα - επικαιρότητα
 • Προϊόντα, τιμές - προσφορές
 • Δωρεάν συμβουλές
 • Πριν και Μετά με εικόνες
 • Ανάδειξη επιχειρήσεων που υποστηρίζεις
 • Ανάδειξη προϊόντων που προτείνεις

Η κάθε δημοσίευση που κάνεις πρέπει να τραβά αμέσως το ενδιαφέρον, να είναι εντυπωσιακή και έξυπνα στημένη. Οι πρώτες προσπάθειες βέβαια μπορεί να πέσουν έξω, με τον καιρό όμως θα μάθεις τι αρέσει στους instagram followers σου και θα εστιάσεις. Στο στήσιμο των δημοσιεύσεων σου θα βοηθήσουν τα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών αλλά και τα εργαλεία δημοσιεύσεων.

Πολύ σημαντικός είναι επίσης και ο χρόνος δημοσίευσης. Θα πρέπει να δημοσιεύεις ακριβώς την ώρα που οι περισσότεροι followers σου είναι ενεργοί και αυτό γιατί ο αλγόριθμος του instagram ευνοεί τις δημοσιεύσεις που παίρνουν άμεσα αρκετά likes. Την ώρα θα την μάθεις με βάση τα στατιστικά στο προφίλ σου αλλά και μέσα από δοκιμές.

icon three σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram

Hashtags

hashtag photo σε πώς να αυξήσω τους followers στο instagram

Τα hashtags είναι λέξεις ή φράσεις των οποίων προηγείται δίεση #. Πχ #instup.gr #επιτυχία #μάρκετινγκ. Τα hashtags έχουν διπλή υπόσταση, θα πρέπει αφενός να περιγράφουν το θέμα της δημοσίευσης, αφετέρου να αναφέρονται στο κοινό που θέλεις να προβληθείς.

Ένα παράδειγμα: Έστω μια δημοσίευση με φωτογραφία ένα γυναικείο φόρεμα. Πιθανά hashtags #dress #woman_dress #fashion #style. Τα συγκεκριμένα hashtags είναι πολύ σωστά περιγραφικά, όμως αναφέρονται στο κοινό σου; Αν το κοινό που θέλεις να προσεγγίσεις είναι ελληνικό, τότε αυτά τα hashtags είναι λάθος. Τα σωστά hashtags θα ήτανε σε αυτή την περίπτωση #φόρεμα #γυναικείο_φόρεμα #μόδα #στυλ #greek_style #greek_fashion κτλ.

Σημείο κλειδί στα hashtags είναι, πριν τα χρησιμοποιήσεις, να δεις αν έχουν κοινό που τα ακολουθεί. Έλεγξε πόσες δημοσιεύσεις έχουν και αν αυτές είναι πετυχημένες με αρκετά like.

icon four σε πώς να αποκτήσω followers στο instagram

Ενεργότητα και αλληλεπίδραση με άλλους χρήστες στο Instagram

like photo σε πώς να αποκτήσω followers στο instagram
comment photo σε πώς να αποκτήσω followers στο instagram
share photo σε πώς να αποκτήσω followers στο instagram

Είναι η ώρα που είσαι ενεργός/ή στο instagram, οι αλληλεπιδράσεις που κάνεις με το περιεχόμενο άλλων και η συχνότητα με την οποία δημοσιεύεις.

Για να αξιοποιήσεις έξυπνα τον χρόνο σου, να αυξήσεις τους followers σου στο instagram και να παίρνεις περισσότερα likes θα πρέπει και εσύ να βλέπεις τις ιστορίες και τα ποστ των άλλων και να επιβραβεύεις με μια αντίδραση ότι σου αρέσει. Το instagram είναι μια κοινότητα ανθρώπων και ακριβώς όπως και στην προσωπική σου ζωή συμπεριφέρεσαι σωστά απέναντι στους άλλους έτσι και εδώ πρέπει να δείξεις ενδιαφέρον αν θέλεις να ανταποδώσουν. Με λίγα λόγια αν δεν δώσεις, δεν θα πάρεις.

Οι δημοσιεύσεις σου επίσης πρέπει να είναι συχνές. Εσύ θα προσαρμόσεις την συχνότητα: 1 φορά την ημέρα, 1 φορά κάθε 2 ή 3 ημέρες κοκ. Μικρότερη συχνότητα δεν είναι αποδοτική, ενώ σε καμία περίπτωση δε προτείνουμε πάνω από 3 την ημέρα. Με τον τρόπο αυτό θα χτίσεις μια υγιή σχέση με τους ακόλουθούς σου και πάντα θα περιμένουν τι νέο θα φέρεις στο προσκήνιο.

icon five σε πώς να αποκτήσω followers στο instagram

Χορηγούμενη διαφήμιση στο Instagram

Ο αλγόριθμος του instagram ανατροφοδοτεί τις δημοσιεύσεις που παίρνουν αρκετά like, με έναν κυκλικό τρόπο. Πρώτα ανοίγει την προβολή σε περισσότερα άτομα, followers και μη, και στη συνέχεια ελέγχει εάν το ενδιαφέρον μένει αμείωτο. Συνεχίζει να δείχνει τη δημοσίευση σε περισσότερους και περισσότερους μέχρι τελικά να επιβεβαιωθεί ότι το ενδιαφέρον έχει σταματήσει.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση ενός προϊόντος που πιθανώς δε θα πάρει το απαιτούμενο ενδιαφέρον από το κοινό. Εκεί ακριβώς υπάρχει η ανάγκη για διαφήμιση που θα διευρύνει την προβολή σε ένα κοινό χιλιάδων νέων ατόμων.

icon six σε πώς να αποκτήσω followers στο instagram

Influencer marketing και giveaways (διαγωνισμοί)

influencer σε πώς να ανεβάσω τους followers στο instagram
influencer σε πώς να ανεβάσω τους followers στο instagram
influencer σε πώς να πάρω followers στο instagram

Οι influencer αποτελούν έναν καλό τρόπο να διευρύνεις την φήμη σου, να σε μάθει περισσότερος κόσμος και να αποκτήσεις νέους followers. Σήμερα υπάρχει η τάση αρκετοί να στρέφονται προς τους micro-influencers οι οποίοι διαθέτουν από 4.000 ακόλουθους και πάνω με μεγάλο engagement, προφανώς γιατί ασκούν πολύ μεγάλη επιρροή στο μικρό κοινό που διαθέτουν.

Οι διαγωνισμοί είναι επίσης ένα καλό εργαλείο να αυξήσεις τους instagram followers σου. Στους όρους του διαγωνισμού θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις να σε ακολουθήσουν αλλά και να προσθέσουν με ετικέτα μερικούς φίλους τους. Θα πρέπει να προσέξεις όμως καθώς δεν είναι όλοι οι διαγωνισμοί πετυχημένοι. Για να πετύχει ένας διαγωνισμός πρέπει από κάπου να αντλήσεις τους πρώτους ενδιαφερόμενους σε περίπτωση που οι followers σου δεν είναι αρκετοί. Τέτοιες πηγές συνήθως αποτελούν οι influencers και διαφημίσεις.

αύξηση followers στο instagram

made with

cookies image Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε τη χρήση τους.